Turist i Värmland

Turist i Värmland

Det är härligt att vara turist i Värmland. Det finns så mycket att se och göra. Underbar natur, vackra vandringsleder, äventyr som fiske, båtcharter eller ridning. Att turista i Värmland tillsammans med barnen är kul. För den som är nyfiken på kulturevenemang finns det många aktiviteter att välja bland t ex , museér, musik och festivaler, teater, bygdespel och herrgårdar.

Vintertid kan man ägna sig åt skidåkning och långfärdsskridsko. Att sitta på isarna och fiska är också något som många uppskattar. Då är det viktigaste inte att man fångar den största fisken utan att man kommer bort från stadsmiljö och får njuta av snöig värmländsk natur.

Värmländsk kultur har skapat ett kontrasternas landskap med både rally och opera, klengås på hembygdsgården och älginnanlår serverad på stärkta linnedukar. Här finns konsthantverk, konstrundor och hockeyturneringar, dansbandsfestivaler och forskarkongresser. Kala klipphällar i skärgården – som inbjuder till bad – och storskog där det fortfarande finns varg och vissa tror även att trollen bor där. På herrgårdarna kan det finnas spöken, det finns folk som är övertygade att de sett dem.

Om du vill kan du flyta nedför älven på en flotte och sedan sova under stjärnorna.