Nyskapande teknik för konst

Nyskapande teknik för konst

Att arbeta med nya spännande tekniker när man skapar konst är inget nytt. Många konstnärer använder sig av olika material t ex lera, sten, tråd, papper ja stort sett alla material som finns i sitt skapande. Materialen blandas med olika färger som även de kan tas fram på olika sätt. Vissa konstnärer gör sina färger själv genom att använda t ex växtdelar som blommor och pigment från pistiller. Andra konstnärer väljer att använda mer traditionella färger som oljefärg eller akrylfärg.

En konstnär som skapat sig en egen stil genom att använda silkespapper i sitt konstnärskap är Cathrine Öberg. Hon fäster silkespapper på canvas med vitfärg och låter torka. Därefter målas lager på lager med akrylfärg på silkespappret. Exempel på konst till salu skapade med denna teknik kan du se på hennes hemsida. Denna teknik ger konstverken ett sprött, nästan genomskinligt intryck. Cathrine Öberg har haft stora framgångar med sitt konstnärskap både inom Sverige och internationellt.