Prosecco

Prosecco

Prosecco

Bland det godaste man kan smutta på en varm sommardag är Prosecco – ett mousserande vin från Veneto regionen i Italien. Att framställa Prosecco är en komplicerad procedur som kallas Charmant. Metoden innebär att man låter vinet jäsa i ståltankar där temperaturen inte får stiga över 20 grader under jäsningsprocessen. När vinet jäst klart och alla jästrester rensats bort ska vinet lagras. Mellan ett och ett halvt till två år är den normala lagringstiden. Prosecco kan vara antingen svagt bubblig, den kallas då för frizzante. Vill man ha större bubblor får man välja den variant som kallas spumante.

 

Relaterade inlägg
Vinklubb i ny skepnad

Den svenska vinklubben The Wine Room har nu nylanserats i ny skepnad. Detta har skett genom en ny grafisk profil Read more

Hårtransplantation i Stockholm

Visst är det skönt att slippa åka utomlands och ändå få ett bra pris för sin hårtransplantation. Vissa länder, bland Read more

Köpa konst i Västerås

Köpa konst i Västerås är ett härligt nöje. Vänd dig till Cathrine Öberg, hon har sin atlejé på Solvägen sju, Read more

Hyr stuga på Alpstigen6 i Järvsö

Hyr stuga i Järvsö i vinter, nära liftar och pist hittar du stugan Alpstigen 6. Det är en modern men Read more