Telefonväxel i molnet

Telefonväxel i molnet

Som mycket annat inom den moderna tekniken har även telefonväxlarna flyttat upp i det så kallade molnet. I praktiken innebär det att de flesta företag nu inte längre har en egen telefonväxel i sina lokaler utan istället hyr in sig i en telefonväxel hos någon leverantör. Att hyra in sig i en molnväxel har många fördelar:

  • Du slipper på egen hand sköta uppdateringar av programvaran
  • Du behöver inte skydda växeln mot intrång och blixtnerslag
  • Du kan anpassa storleken efter behovet

De flesta leverantörer av molnväxlar har system uybyggda med massor av bra funktioner som gör telefonin smidig att hantera. Det kan vara allt från röstbrevlådor och vidarekopplingar till avancerade IVR-system för att hantera tryck 1 för X, tryck 2 för Y och så vidare.