Legotillverkning av kretskort

Legotillverkning av kretskort

I Västerås finns Elektronik Mekanik, ett företag som varit verksamma inom produktion av alla typer av kretskort under många års tid. Man arbetar bland annat med lasermärkning, screentryck, 3D SPI, SM 471Plus och SM485 ytmonteringsmaskiner, omsmältningsugn och 3D AOI (Automatisk optisk kontroll).

Elektronik Mekanik arbetar utifrån kundens behov och är väldigt flexibla i sitt arbetssätt. Produktionsflödet löper på fint men trots det arbetar de alltid med att försöka förbättra och förnya sitt arbetssätt.

Det kan vara svårt att upptäcka och förhindra defekter som t ex ben som lyfts upp och tombstones. När man använder sig av en skalbar 3D inspektion efter omsmälting kan produktionskvaliten säkerställas.

Elektronikmekanik har en väldig hög produktionskapacitet – upp till 100 000 kretskorts komponenter per timme.