Trä snickerier

Trä snickerier

Även om man fick högt betyg i grundskolans träslöjd så kan det vara svårt att göra snygga trä snickerier själv när man vill renovera hemma. Det kan vara allt från att bygga om garderoben till en härlig walk-in-closet eller snygga till trappan till övervåningen. Många har nog provat på att göra jobbet själva men fått ge upp redan i planeringsstadiet då det krävs stor erfarenhet för att mäta, planera, välja träslag, göra själva jobbet och sedan även städa upp efter sig.

Östermalms Snickeri i Västerås arbetar med finsnickerier av varierande slag, de har t ex skapat ett underbart vackert inbyggt skåp åt restaurang Josephine. Skåpet är placerat nära entrén och har vackra vitrinluckor och invändig belysning. Skåpet används för att förvara glas och karaffer i och många av restaurangens gäster stannar till för att beundra det.

Trappor är en annan av Östermalm snickeris specialiteter. De bygger trappor i olika träslag som björk, ek och furu. Ek är ju väldigt massivt och hållbart så det lämpar sig väldigt bra för trappor, furu är ju lite mjukare och kan behöva slipas om oftare.