Tips på bubbel till nyårsafton

Tips på bubbel till nyårsafton

Det är nu bara några få dagar kvar av året och det är därmed åter dags för en nyårsafton.och vad vore en nyårsafton utan champagne?

Skåla in det nya året med ett gott bubbel!

Vad vore en nyårsafton utan champagne? En flaska med äkta champagne genomgår över tvåhundra arbetsmoment innan den lämnar källaren. Tre, ofta fem år och med fördel ännu längre tid hinner som regel gå mellan skörd och uppkorkning. Vårt tips gällande champagne är att inte spara det finaste till sist, börja din kväll med champagne! Även i Italien frodas bubbelproduktionen, särskilt i landets norra delar. I Veneto regionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat Italiens mest kända bubbel, Prosecco! Ska ni äta fisk- och skaldjursrätter på nyårsafton passar Prosecco och Spumante från Castelforte utmärkt.